Wildpluk workshops

Afbeelding invoegen   Van plant tot product - Leven in overvloed.
In de workshop wilde pluk bonbons maken leer je diverse vullingen maken. Van een ganache tot een hazelnotenvulling van vers geraapte noten uit de Pijp (Een wijk in Amsterdam). Ook werken we met zelf gemaakte likeur, wildplukjam of wat er op dat moment groeit, bloeit of voorhanden is. 
De decoratie is van zelf geplukte eetbare bloemen en blaadjes.
Je krijgt uitleg over signatuur en geneeskracht van de soorten bloemen die we gebruiken en over de diverse soorten vullingen.
Je gaat anders kijken naar de natuur en nog even na borrelen met een kopje kruidenthee, Cichorei koffie of Dandelion (Paardenbloemen koffie) en gaat met een doosje zelfgemaakte bonbons naar huis.
Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
Wildpluk Moos was te gast op de cacao plantage in Costa Rica. In zo'n grote cacaoboon zitten een heleboel vruchtjes. Het vruchtvlees smaakt naar lychee. Als je dat eraf hapt houd je een cacao boon over. In een vrucht zitten een heleboel cacao pitten. Die worden gedroogt en verpulverd en verder verwerkt tot cacao.
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen       
Voor informatie of het reserveren van een datum: wildplukmoos@gmail.com
Tel: 06-22178608 of ga naar de contact pagina.


      
Workshop shampoo maken van (Ganzen)ei
Van producten die je in de keuken kunt vinden maken we 2 soorten shampoo en een haarmasker.
We doen de honing test. Hoe kun je zien of honing echte honing is?
We maken kennis met het zeepkruid.
De rum die we in de eiershampoo verwerkten was lekker.
Onze kapstok was een boomtak.
Een workshop met Wildpluk Moos is een belevenis.

Wildplukmoos@gmail.com / Tel: 06 - 22178608