Workshops op de boerderij aan de Amstel of bij de Natuurkamer
Van plant tot product - Leven in overvloed. Wildpluk Moos heeft een atelier in een omgebouwde koeienschuur aan de Amstel. In het midden van de ruimte staat een houtkachel. Een ideale plek voor een workshop belevenis binnen of buiten op het terrein. Voor groepen is de Natuurkamer (President Allendelaan 3 - Amsterdam) een ideale locatie. Bij de Natuurkamer verzorgt Wildpluk Moos samen met het kruidenteam de wilde kruidentuin. In de vakken groeit bijvoorbeeld limonade, likeur, jam, chips, zalf, zeep... De eindproducten worden in de hoofdrol gezet en |
Van plant tot product - Leven in overvloed...
Boek je workshop in een bijzondere ruimte: Een oude koeienschuur of bij de Natuurkamer naast de wilde kruidentuin.
Zo wordt je workshop een belevenis.
VAN PLANT TOT PRODUCT OP VOLGORDE VAN DE SEIZOENEN:
Wildpluk Moos ontwikkeld workshops waarin Wilde Kruiden in de hoofdrol staan.
Van februari tot half december. Elke week een andere plant in de hoofdrol met een uniek eindproduct.
Workshop: Van sojaboon tot melk, tot boter tot vegaburger. Wist je dat je de sojaboon ook gewoon in Nederland kunt laten groeien? In de workshop leer je in een middag melk maken, boter en een vegaburger. En dat met 1 hand sojabonen. Onze zelfgemaakte burger is lekkerder als een salade, zonder e-nummers, krekels en conserveringsmiddelen. De workshop geeft inspiratie en inzicht om weer nieuwe producten te kunnen ontwikkelen. Inclusief recepten en proeverij van onze zelfgemaakte producten. |
Reacties van deelnemers:
wildplukmoos@gmail.com Tel: 06 - 22178608
Voor vrijgezellenfeesten of vriendinnen uitjes. Voor informatie of het reserveren van een datum: wildplukmoos@gmail.com Tel: 06-22178608 of ga naar de contact pagina. |
Workshop: Workshops op open vuur met de heksenketel. Eindproduct is afhankelijk van het seizoen.
We leren een brooddeeg maken die ook lekker luchtig is of een wilde Brandnetelsoep.
Afhankelijk van het seizoen is er ook een workshop wildpluk chipjes maken in de heksenketel.
En als het vuur toch aanstaat maken we ook houtskool.
Overleg met Wildpluk Moos wat het seizoen ons bied.
Chipjes bakken van heilzame kruiden vers geplukt uit de Wilde Kruidentuin.
Brood bakken met stokken in het vuur.
Pesto van wilde kruiden.
wildplukmoos@gmail.com Tel: 06 - 22178608
Workshop 6: Coldsmoker en zalmroken. Deze workshop kan het hele jaar met uitzondering van de hete maand augustus.
In de workshop leer je hoe je zelf kunt roken om voedingswaren langer houdbaar te maken.
Je leert ook hoe je zelf een rookkastje kunt maken.
In de workshop roken we zalm, maar als je andere dingen wilt roken zoals zout, thee, kaas... geef je wensen van te voren aan, dan gaan we er in de workshop verder op in.
De workshop is inclusief proeverij.
wildplukmoos@gmail.com Tel: 06 - 22178608
Workshop: Balkon tuinieren - leven in overvloed. Maart - april - mei.
Gooi jij je restjes van roente en fruit altijd weg? Zonde! Tijdens deze workshop ontdek je hoe je groenten en fruit kunt recyclen van top tot teen.
Als je eenmaal de trucs voor vermeerdering van planten kent heb je altijd een bron van nieuwe planten en genoeg om uit te delen. Wat een overvloed!
Docente Wildpluk Moos leert je anders naar onze groente en kruiden kijken.
Pitten van onze citroen, paprika, meloen... je kunt van alles planten en zo je eigen eten recyclen en omzetten tot een veel grotere oogst. Zo plant ik zelf mijn ongebrande pinda's. Zodat mijn wilde Papegaai Alexander straks pinda's kan krijgen van eigen oogst.
Je leert hoe je keukenkruiden kunt vermeerderen, maar ook je groenten zoals worteltjes en selderij en hoe je ze kunt drogen en om kunt zetten tot bouillonpoeder en hoe je groenteafval verwerkt tot chips.
Docente wildpluk Moos is gefascineerd door de eetbare natuur. In Amsterdam geeft ze wildplukkruidenles en wandelingen voor Eigen Krachtvoer, de Ja Studio en kookte ze een sterren wildpluk menu voor het Hilton hotel en was ze te gast bij Life en Cooking en bij BNN.
Workshop: Balkon tuinieren - leven in overvloed. Maart - april - mei.
Gooi jij je restjes van roente en fruit altijd weg? Zonde! Tijdens deze workshop ontdek je hoe je groenten en fruit kunt recyclen van top tot teen.
Als je eenmaal de trucs voor vermeerdering van planten kent heb je altijd een bron van nieuwe planten en genoeg om uit te delen. Wat een overvloed!
Docente Wildpluk Moos leert je anders naar onze groente en kruiden kijken.
Pitten van onze citroen, paprika, meloen... je kunt van alles planten en zo je eigen eten recyclen en omzetten tot een veel grotere oogst. Zo plant ik zelf mijn ongebrande pinda's. Zodat mijn wilde Papegaai Alexander straks pinda's kan krijgen van eigen oogst.
Je leert hoe je keukenkruiden kunt vermeerderen, maar ook je groenten zoals worteltjes en selderij en hoe je ze kunt drogen en om kunt zetten tot bouillonpoeder en hoe je groenteafval verwerkt tot chips.
Docente wildpluk Moos is gefascineerd door de eetbare natuur. In Amsterdam geeft ze wildplukkruidenles en wandelingen voor Eigen Krachtvoer, de Ja Studio en kookte ze een sterren wildpluk menu voor het Hilton hotel en was ze te gast bij Life en Cooking en bij BNN.
Voor informatie of het reserveren van een datum: wildplukmoos@gmail.com
Tel: 06-22178608 of ga naar de contact pagina.
Tel: 06-22178608 of ga naar de contact pagina.